16 December 2010

Rose Gums, treehouse in the rainforest


Jan Willem moest voor een elektroshock cursus naar Cairns en waarom dan niet een paar daagjes eerder gaan en lekker relaxen in een boomhut.

09 December 2010

Update Aussie Psychiatrist

Zie de pagina over het werk. Ik had al een tijdje er weinig over geschreven en een collega (Steven) maakte me erop attent.

05 December 2010

Sinterklaas Down Under

Zie de zon schijnt door de bomen,
Oh wat is het heet vandaag!
Zou de Sint hier nou wel komen?
Dat was vandaag de grote vraag!

22 November 2010

Kiki 8 jaar!

Kiki was op 10 november jarig. 's Ochtends kreeg ze kadootjes van papa en mama en Justus, onder andere een baby born die echt kan zwemmen en zhu zhu pets. Daarna mocht ze op school trakteren (mini cupcakes met gekleurde hageltjes) en werd er voor haar gezongen.

21 November 2010

Visite

Eindelijk was het zover: onze eerste Nederlandse logé!
Van 21 oktober tot 9 november was Nellie hier. Goeie reden voor leuke uitstapjes dus.

02 November 2010

Bush camping, bush cooking


Geoff, Jan Willem, Justus en Kiki gingen afgelopen weekend kamperen. Dit is een hele belevenis in Australie. Niks camping en nette plaatsjes met toiletruimte an douches.

10 October 2010

Tasmania: wild and untamed, hip and fresh



Ooit door Nederlanders ontdekt en om onbegrijpelijke reden weer uit handen gegeven: Tasmanië.
Eind september/begin oktober hebben we hier een rondreis van 10 dagen gemaakt.
We begonnen in Hobart en maakten van daaruit een rondje via de oostkust naar het noorden, toen westelijk de bergen in en daarna weer zuid-oostelijk terug naar Hobart.

25 September 2010

Conference in Sydney

Om zijn kennis van de Australische psychiatrie bij te spijkeren ging Jan Willem naar een congres in Sydney.

24 September 2010

Legu, Fruity en Pythy

We hadden al de twee ratjes van Justus en Kiki, maar ons dierenpark raakt steeds voller. Hier een kleine update voor zover het onze huisdieren betreft:

07 September 2010

Krokodil eten in Undara

In Queensland hebben 190.000 jaar geleden enorme vulkaanuitbarstingen plaats gevonden waardoor een deel van het land bedekt is onder een dikke laag gestold lava.

22 August 2010

Goudkoorts breekt los

Ongeveer 130 kilometer ten westen van Townsville liggen de plaatsjes Ravenswood en Charters Towers. Deze plaatsen zijn beroemd om het goud wat er vooral in de vorige eeuw is gevonden. Makkelijk te doen als dagtripje vanuit Townsville.

19 August 2010

Trein door rainforest, langs afgronden en watervallen

Strand langs de route Cairns- Port Douglas
Afgelopen weekend gingen we op bezoek bij een Nederlandse collega en zijn vrouw (Rigo en Jannemieke) die alweer 3 jaar wonen en werken in Cairns. Daar een heel gezellige avond gehad. We bezochten ook Port Douglas, een aardig plaatsje een uur rijden boven Cairns. Vooral de weg langs de kust was prachtig. Goudgele stranden en altijd weer die stralend blauwe zee en lucht.

Weer een Award voor Justus

Als beloning voor zijn harde werken kreeg Justus een "School Award known as the Pro Diligentia".
Deze award wordt gegeven aan kinderen die gedurende een half jaar constant hun best doen op school. Justus, weer gefeliciteerd jongen. Ga zo door. Het is bijzonder dat je in je eerste halve jaar in een vreemd land al zoveel hebt bereikt!

13 July 2010

Eindelijk zijn de spullen uit Nederland er!!!





















Na ruim 6 maanden zijn vandaag de spullen uit Nederland aangekomen. Ze hebben een lange en dure weg achter de rug en sommige zijn helaas onderweg overleden.

25 June 2010

Justus 10 jaar!

Justus vierde zijn verjaardag thuis met kadootjes en taart en een paar weken later met zijn vrienden van school.

15 June 2010

Daydream Island & Whitehaven Beach

Afgelopen weekend was weer een lang weekend i.v.m. "koninginnedag" op maandag. En dus weer tijd voor een uitstapje. Dit keer naar Daydream Island, een half uur varen vanaf Airlie Beach. En van daaruit naar Whitehaven Beach, het mooiste strand van Australië.












07 June 2010

Van een tropisch landgoed naar een magnificent seaview


Na een half jaar gaan we ons tropische landgoed helaas verlaten. Met pijn in vooral Jan Willem's hart die enorm veel werk gestoken heeft in de tuin. Avocadoboom geplant, vijgenboom, sinaasappel en mandarijnenboom maar helaas voor de oogsttijd weer weg. Alleen de papaya zal rijp zijn maar de rest komt in het najaar.

06 June 2010

Kiki heeft een kinderfeestje at the Strand

Kiki had vandaag een verjaardagsfeestje op "the Strand". Zo heet de lange boulevard die langs het strand bij Townsville loopt. Er is een waterpark gebouwd waar kinderen vrij kunnen spelen en wat ook veel gebruikt wordt voor kinderfeestjes.

27 May 2010

Beklimming van de rode berg

Midden in Townsville ligt Castle Hill, een hoge rode rots midden in een verder redelijk vlak landschap. Op de flanken van deze berg liggen de mooiste en duurste huizen van Townsville. Vooral een erg gewilde lokatie door het fantastische uitzicht en de centrale ligging vlakbij zee en the Strand, de boulevard van Townsville. Gek genoeg hadden we deze berg nog niet eerder beklommen. In het weekend besloten Justus en Jan Willem het er eens op de wagen.

19 May 2010

Justus student of the week


Na Kiki is ook Justus "student of the week" geworden. En het is ook echt verdiend is want Justus doet het erg goed op school. Zijn Engels is inmiddels erg goed en zijn inzet op school is echt voorbeeldig. Neem daar nog bij zijn altijd onverstoorbare humeur en je hebt toch genoeg reden om student of the week te zijn. Justus, wij zijn trots op je!!!

03 May 2010

Dunk Island, de verloren hoed en het groene slijm


Wegens Labour Day weer een lang weekend en waarom dan niet even een paar dagen naar Dunk Island, een andere tropische parel in de Coral Sea, drie uur rijden ten noorden van Townsville.

28 April 2010

Wallaman falls (kijk uit voor overstekende cassowaries)


Anderhalf uur rijden ten noorden van Townsville ligt de hoogste waterval van Australie met een "val" van 300 meter. Een goed doel om onze nieuwe 4W drive, een Nissan X-trail, eens uit te proberen omdat een deel van de weg ernaar toe onverhard is. Een prachtige rit door dicht regenwoud waar we goed moesten uitkijken geen koeien te raken (wegens de enorme bult door ons gedoopt als koemelen). Er werd gewaarschuwd voor overstekende cassowaries.

15 April 2010

Eindelijk is de registratie binnen!!!!!!


15 april 2010: de defintieve registratie is vandaag gepubliceerd op internet wat betekent dat Jan Willem vanaf nu als psychiater in Australie mag werken!! De slopende procedure van IELTS examen, solliciteren, diploma's laten vertalen, ministerie aanschrijven, formulieren invullen, afwijzingen, uitstel is tot een eind gekomen. En vooral een eind aan de onzekerheid. Tot nu toe bleef het spannend of het allemaal wel door zou gaan met werken wat bij negatieve afloop ons Australische avontuur natuurlijk als een nachtkaars zou laten uit gaan. Geen werk is geen geld en dus terugkeer naar Nederland met verlies van alle investeringen. Wat een opluchting. Het werk begint nu aanstaande maandag, de spullen zitten op het schip en zijn onderweg naar hier, het Australie avontuur krijgt een nieuw hoofdstuk........

10 April 2010

Tropical paradise at the Whitsundays


Tjonge jonge, hoe mooi kan een zee zijn? Smaragd groen gemengd met korenblauw. Eilandjes met geel witte stranden, palmbomen en papegaaien. Na ons platypus avontuur lieten we ons verwennen op Lindeman Island.









Op zoek naar de platypus

In de paasvakantie een aantal dagen "op vakantie". Dat voelt wel een beetje raar om ons paradijselijke plekje thuis achter te laten om op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen. Ons eerste deel van de trip was een bezoek aan Eungella National Park waar we een huisje haden gehuurd in "Broken River Mountain Resort". Wat bijzonder is aan dit park is vooral de platypus die hier te vinden is in een tropisch regenwoud gebied.





09 April 2010

Cyclone Ului hits the Queensland coast

Townsville ligt in een cycloongebied. Eind maart naderde cycloon Ului midden-noord Queensland wat een enorme golf van publiciteit opleverde. De krantenkoppen schreeuwden: "Monster Ului will hit the coast!".










25 March 2010

Justus gaat op survivalkamp

Afgelopen drie dagen is Justus op schoolkamp geweest. Naar Paluma National Park in het Gumburu Environmental Education Centre. Een hele belevenis! Midden in een rainforest slapen in een blokhut met enge geluiden om je heen.









08 March 2010

Mieke kust een papegaai

Aan de kust op 20 minuten varen ligt het droomeiland "Magnetic Island". Blauwe zee, afgelegen baaitjes met witte stranden, groene heuvels met papegaaien en koala's en een aantal kleine plaatsjes aan zee waar je lekker op een terras kan genieten van het uitzicht.




01 March 2010

Kiki is student of the week


Elke week is er op maandag "Assembly". Alle kinderen van de school komen dan bij elkaar op het schoolplein en worden toegesproken door de directeur.
Lees verder op de pagina "The Townsville Grammar School".

Swimming Carnival


Op vrijdag 26 februari werden de jaarlijkse zwemwedstrijden voor de Junior School gehouden. Dat heet de Swimming Carnival. De 4 verschillende Houses strijden dan tegen elkaar.
Lees verder op de pagina "The Townsville Grammar School".

28 February 2010

Justus en de rambutan

Op zondagochtend is er een markt bij het winkelcentrum Willows. Een mooie kans om de lokale vruchten eens te proberen. Justus en Jan Willem gingen al vroeg op stap. Na rondgelopen te hebben over de markt hebben we van alles uitgeprobeerd. Justus at er zijn eerste rambutan (wat hij heerlijk vond) en ook dronk hij een kokosnoot leeg. Hij vond het best lekker, een beetje houtachtige kokossmaak. Jan Willem genoot nog van een Thaise Won Ton soep. Er zijn nog veel onbekende vruchten en aardappelen die we nog moeten uitproberen, de volgende keer weer.


21 February 2010

Vissen in de Ross River

Vandaag hebben Jan Willem en Justus de avondmaaltijd gevangen in de Ross River. Daarvoor moesten ze eerst een aantal krokodillen trotseren.


20 February 2010

Alligator Creek


Alligator Creek ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Townsville, in Bowling Green Bay National Park, het grootste national park tussen Bowen en Townsville. In dit National Park vind je mangroven, zoutpannen, moeras, heide en tropisch regenwoud. Het is een prachtige rit ernaartoe vanaf het moment dat je de afslag van de Highway hebt genomen en op Alligator Road zit. Op dat stuk zagen we meerdere kangaroos door de velden lopen en ze zaten ook vlak langs de weg. Helaas zie je ook regelmatig een doodgereden kangaroo langs de weg liggen.

18 February 2010

Paluma

Een dagtochtje naar Paluma National Park is tijdens de regentijd toch wel een risico. Soms vallen er plots enorme hoosbuien en dan kan er flooding ontstaan wat meestal betekent dat je ergens vast komt te zitten omdat de weg overstroomd is. Maar toch het risico genomen en het tripje gewaagd.

15 February 2010

Billabong Sanctuary

Billabong Sanctuary ligt zo'n 20 km ten zuiden van Townsville. Het is een dierentuin met Australische dieren zoals koala's, krokodillen, slangen, wombats en kangaroos.

Reef HQ Aquarium Townsville

In een van de eerste weken zijn we hiernaar toe gegaan. Dit is het grootste koraalrif aquarium ter wereld met maar liefst 2,5 miljoen liter water erin. Hier kun je zien hoe het Great Barrier Reef eruit ziet en je ziet heel veel verschillende vissen, waaronder natuurlijk ook haaien. Je kunt in een tunnel "tussen" het water staan en de vissen zwemmen dan naast en boven je.

14 February 2010

Waar we wonen

(nov. 2010: deze post is in febr. geschreven en inmiddels zijn we verhuisd)
We wonen in een wijk aan de rand van Townsville, een klein half uur rijden van de zee en dichtbij de school en het ziekenhuis waar Jan Willem gaat werken. Het huis staat op een grote lap grond met prachtige tropische bomen en planten. Het heeft een groot zwembad met bubble bad en enorme veranda's.

Deze "bird of paradise" hebben we in een pot op de veranda staan.

13 February 2010

Jan Willem, Mieke, Justus en Kiki openen deze blog




Na ruim een maand in Australie is het tijd om onze belevenissen vast te leggen op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Hopelijk gaat het lukken om hier een update te geven van ons leven in Townsville. We hebben inmiddels een huis en een auto, de kinderen zitten op school en we zijn een beetje gewend aan de hitte.