28 April 2010

Wallaman falls (kijk uit voor overstekende cassowaries)


Anderhalf uur rijden ten noorden van Townsville ligt de hoogste waterval van Australie met een "val" van 300 meter. Een goed doel om onze nieuwe 4W drive, een Nissan X-trail, eens uit te proberen omdat een deel van de weg ernaar toe onverhard is. Een prachtige rit door dicht regenwoud waar we goed moesten uitkijken geen koeien te raken (wegens de enorme bult door ons gedoopt als koemelen). Er werd gewaarschuwd voor overstekende cassowaries.






Dit zijn een soort reuze kalkoenen, zo groot als een struisvogel, die ook best gevaarlijk kunnen zijn. Ze leven alleen in Noord -Queensland en Nieuw Guinea. We hadden er al één gezien in Billabong Sanctuary, dus wisten waar we op moesten letten. Helaas zijn we er geen tegengekomen in het wild.

















Bij de waterval aangekomen verrast door het fantastische zicht op de enorme waterval. Justus en Jan Willem besloten de hike naar de onderkant van de waterval te maken. Een tamelijk helse tocht over een steil pad met spekgladde stenen, modder, omgevallen bomen die vooral terug omhoog de nodige inspanning vergde. Beneden beloond met een oorverdovend geraas van de waterval en een regenboog. Een indrukwekkend schouwspel. Weer boven aangekomen als echte Australiers onze Esky leeg gegeten en daarna richting huis.

  

No comments: