08 March 2010

Mieke kust een papegaai

Aan de kust op 20 minuten varen ligt het droomeiland "Magnetic Island". Blauwe zee, afgelegen baaitjes met witte stranden, groene heuvels met papegaaien en koala's en een aantal kleine plaatsjes aan zee waar je lekker op een terras kan genieten van het uitzicht.










Op een zaterdag met de hele familie op de boot voor een uitstapje naar dit paradijsje. Daar aangekomen hebben we een roze "topless" auto gehuurd van Victor, een Rotterdammer die daar 4 jaar geleden als toerist kwam maar nooit meer is weggegaan.
Met de auto de kleine stukjes afgelegd naar Picnic Bay, Arcadia en Horseshoe Bay. Ieder plaatsje heeft zijn eigen charme.

Op het eiland kun je verschillende hikes doen waar we ons gezien de warmte deze dag niet aan gewaagd hebben.
















Wel brachten we een bezoek aan Bungalow Bay Koala Village, waar we alle enge dieren van Australie hebben geknuffeld. Mieke liet een papegaai (red tailed cockatoo) uit haar mond eten, Justus hield een krokodil vast, Kiki aaide een koala en een wombat en Jan Willem krulde een slang om zijn nek. Na de nodige biertjes en wijntjes weer terug naar Townsville. (Sssssssssst, vertel het niet verder want het eiland is nog niet echt ontdekt door toeristen en dat houden we graag zo.)






3 comments:

Unknown said...

Kijk en daarom komen wij ook die kant uit. Dit is toch genieten!! Sjaak.

Nicolette van Heusden said...

Leuk die ene foto van de gezinsuitbreiding waar jullie zo gezellig met zijn vijfjes opstaan, maar als tweelingzus voel ik me toch wel een beetje gepasseerd dat ik dit via een foto op de website moest vernemen! Niet eens de beleefdheid om mij een geboortekaartje te sturen...
Groetjes,
Lette

Anonymous said...

Hallo Jan Willem en rest van familie,
Wat maken jullie veel leuke dingen daar mee en wat een fantastisch huis en mooie tuin! Ik denk dat we je nooit meer zien in Nederland...
groetjes van Yvonne Kolen