14 February 2010

Waar we wonen

(nov. 2010: deze post is in febr. geschreven en inmiddels zijn we verhuisd)
We wonen in een wijk aan de rand van Townsville, een klein half uur rijden van de zee en dichtbij de school en het ziekenhuis waar Jan Willem gaat werken. Het huis staat op een grote lap grond met prachtige tropische bomen en planten. Het heeft een groot zwembad met bubble bad en enorme veranda's.

Deze "bird of paradise" hebben we in een pot op de veranda staan.
Het huis is modern met veel licht en grote ruimtes. Twee badkamers waarvan er één een glazen dak heeft. We leven hier midden in de natuur. Zo is er al een keer een kudde kangaroos langs het huis gehupt en er zitten veel ibissen, papegaaien en andere vogels in de tuin. Verder 's avonds en 's nachts veel kikkers en padden en allerlei andere beesten (fruit bats bijvoorbeeld) die een oorverdovend lawaai kunnen maken. Meestal zitten er ook een paar kikkers in de brievenbus.... heel fijn als je de post wilt pakken. Die brievenbus zit overigens buiten in een pilaar aan het begin van de oprit dus geen kikkers in huis gelukkig. En dan natuurlijk helaas ook de nodige vliegen, muggen en ander gevleugelte.... Deze komen vooral na zonsondergang. Lang leve de aerogard spray! Om de tuin te maaien hebben we een tractor waar je op moet zitten en dat is ook wel nodig want we moeten een grote oppervlakte gras maaien. Jan Willem is er al heel geroutineerd in: hij zit met een strohoed en een potje bier als een ware cowboy op de maaier. Australië zou Australië niet zijn als er geen aparte houders voor
drankjes op de maaiers zouden zitten!
Op dit moment heet het seizoen "the wet" wat zijn naam ook echt eer aan doet. Er vallen grote hoeveelheden regen en er ontstaan dan beken in en achter de tuin. Er zijn speciale geulen aangelegd om overtollig water af te kunnen voeren. De regenbuien brengen de nodige verkoeling maar daarna is het door het hoge vochtigheidsgehalte alweer snel klef warm. Autorijden in zo'n hoosbui is overigens een ervaring apart want zelfs met de ruitenwissers op de hoogste stand zie je dan erg weinig, best eng. In maart verdwijnt de regen en krijgen we heerlijk weer, droog en zonnig, wat tot eind december duurt.

2 comments:

Unknown said...

Hoi Mieke en Jan Willem,

Vraag me echt af wat ik hier nog doe jullie prachtige plaatjes bekijkend!

Groet Marjon

Anonymous said...

Hoi, hoi,

Het ziet er indrukwekkend bij. Alleen het gevleugelte klinkt niet lekker ;-)

Ik had niet goed opgelet, inmiddels heb ik de hele site goed bekeken en gelezen.

Liefs en groetjes,

Hans en Annette.