15 June 2010

Daydream Island & Whitehaven Beach

Afgelopen weekend was weer een lang weekend i.v.m. "koninginnedag" op maandag. En dus weer tijd voor een uitstapje. Dit keer naar Daydream Island, een half uur varen vanaf Airlie Beach. En van daaruit naar Whitehaven Beach, het mooiste strand van Australiƫ.















Daydream Island is maar 1 kilometer lang en 500 meter breed en ligt midden in het koraalrif. De stranden liggen dan ook vol met koraal.




Op zondag was het tijd voor actie: met een ocean rafting boot gingen we eerst naar Whitehaven Beach. Door de harde wind werd deze tocht een ware survival op zee. De boot sneed met enorme snelheid door de golven en het was een kwestie van je 40 minuten lang goed vasthouden om de klappen van de golven te verwerken.

Gelukkig kregen we nog regenjassen uitgereikt want bepaald droog bleef het ook niet. Justus kreeg in eerste instantie de volle laag omdat hij op het natste plekje van de boot zat, maar hij vond het allemaal fantastisch. Hier is de Efteling niks bij!




Eenmaal aangekomen bij Whitehaven Beach, zie je gelijk waarom dit het meest gefotografeerde strand in Australiƫ is. Dit strand ligt op Whitsunday Island, het grootste eiland van de 74 Whitsunday Islands, en is 7 kilometer lang. Het bestaat uit superwit fijn zand, dat eruit ziet en aanvoelt als meel. Dit strand is omgeven door prachtig superhelder zeewater in allerlei kleuren blauw. Werkelijk de natuur op zijn best!!!!

















Vanaf Hill Inlet op Whitehaven Beach kun je een wandeling naar boven maken naar een uitkijkpunt waar je fantastisch uitzicht hebt.
Van hieruit gingen we weer verder met de boot naar twee plekken net voor de kust van Hook Island (ligt ten noorden van Whitsunday Island) waar we gesnorkeld hebben. Prachtige vissen en koraal gezien en ook Justus en Kiki hebben gesnorkeld en vissen gevoerd. Daarna wetsuits uit, droge en warme kleren aan (die vrijwel direct weer nat werden....) en weer de regenjassen voor nogmaals een wilde tocht terug naar Daydream Island.

2 comments:

Anonymous said...

schitterend zeg, je kunt de vissen zo zien! Justus begint er al heel Aussies uit te zien, met die hoed en wat is hij lang! Bijna even groot als Mieke,
liefs
Yolande

Yme said...

Niet eerlijk dat we dat niet hier hebben !
Yme