13 July 2010

Eindelijk zijn de spullen uit Nederland er!!!





















Na ruim 6 maanden zijn vandaag de spullen uit Nederland aangekomen. Ze hebben een lange en dure weg achter de rug en sommige zijn helaas onderweg overleden.

Na eerst enkele maanden in opslag te hebben gestaan omdat we op een toeristenvisum geen goederen mochten invoeren vertrok het spul begin april vanuit Rotterdam.
Om de Senegalese kapers te vermijden moest die de lange tocht maken, pas half juni kwam de boot in Brisbane aan. Vervolgens een ingewikkelde route door de douane (350 dollar) en de quarantaine clearance.








In onze spullen bleken bedreigende goederen voor het ecosysteem van Australie te zitten: een Afrikaanse trommel, een Zambiaanse mand en een Nederlandse kerststal. Deze werden dus vernietigd (150 dollar). Ook bleken er op het schip Afrikaanse slakken te zitten waardoor de container gereinigd moest worden (650 dollar). Hierna met de trein naar Townsville en met de vrachtauto naar ons huis. Maar wat is het HEERLIJK om na al die maanden weer tussen onze eigen spullen te zitten. Het past ook geweldig in ons huis, wat toch echt een plaatje is. We gaan hier enorm van genieten!

1 comment:

Anonymous said...

Fantastisch maar wat een onderneming zeg, die meubelen verhuizen! Nu maar lekker genieten van jullie nieuwe huis! JW, schrijf je ook nog even hoe het werk bevalt en met wat voor mensen (clienten) je te maken hebt?

Geniet se,

groetjes Maura