15 February 2010

Reef HQ Aquarium Townsville

In een van de eerste weken zijn we hiernaar toe gegaan. Dit is het grootste koraalrif aquarium ter wereld met maar liefst 2,5 miljoen liter water erin. Hier kun je zien hoe het Great Barrier Reef eruit ziet en je ziet heel veel verschillende vissen, waaronder natuurlijk ook haaien. Je kunt in een tunnel "tussen" het water staan en de vissen zwemmen dan naast en boven je.


Er worden ook films vertoond en er wordt uitleg gegeven over de dieren. Zo bezochten wij een film en praatje over de levensgevaarlijke kwallen hier in de zee. Dat zijn wel echt griezelige beesten die enorme schade kunnen aanrichten. Van zo'n kwallenbeet kun je doodgaan. Je kunt hier van november tot mei niet in zee zwemmen om die reden. Of alleen in met netten afgezette stukken, maar dan nog wordt aangeraden om beschermende kleding te dragen. Bij alle stranden staat een soort EHBO paal met instructies wat te doen als je bent gebeten en een grote fles azijn om over de rode plekken te gieten. Zelfs alleen met je voeten door het water lopen is af te raden!

Verder hebben ze ook overal kleinere aquaria waarin je allerlei soorten beesten en vissen ziet en er is ook een speciale ruimte voor kinderen. En je kunt verschillende shows zien: shark feeding show, predator dive show, turtle talk etc. Er is ook een turtle hospital. We hebben een jaarabonnement genomen, dus gaan er zeker nog eens naar terug.








No comments: