20 February 2010

Alligator Creek


Alligator Creek ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Townsville, in Bowling Green Bay National Park, het grootste national park tussen Bowen en Townsville. In dit National Park vind je mangroven, zoutpannen, moeras, heide en tropisch regenwoud. Het is een prachtige rit ernaartoe vanaf het moment dat je de afslag van de Highway hebt genomen en op Alligator Road zit. Op dat stuk zagen we meerdere kangaroos door de velden lopen en ze zaten ook vlak langs de weg. Helaas zie je ook regelmatig een doodgereden kangaroo langs de weg liggen.
Op een gegeven moment besloten we maar verder te gaan lopen want we moesten door het water rijden waar de riviertjes (in dit seizoen) over de weg stromen. Mocht er een flinke regenbui losbarsten, dan hadden we het risico gelopen niet meer terug te kunnen met onze fantastische Toyota Camry...

Toen we van de auto naar de Creek liepen kwamen we nog veel meer kangaroos tegen en ook een wallabi en wat vreemd uitziende vogels die op patrijzen leken.
Bij Alligator Creek zijn rotspartijen en watervallen en er is een wandelroute langs het water richting Mount Elliot.







Het water was koel en Jan Willem en Justus hebben gezwommen.



Even verderop waren mensen met grote rubberbanden en opblaasbootjes van een stroomversnelling af aan het glijden. Zag er spectaculair uit.
Er leven overigens verschillende dieren zoals dugongs (doejong/Indische zeekoe), schildpadden, zoutwater krokodilen, barramundi, garnalen en watervogels zoals de zeldzame "painted snipe" (soort watersnip) en de "eastern curlew" (wulp). Maar die hebben we allemaal niet gezien.
En wat betreft de gemiste krokodillen: daar waren we niet rouwig om....



2 comments:

Anonymous said...

Wat ontzettend leuk dat we jullie via de blog kunnen volgen! Het ziet er erg spannend en wild uit daarginds. Met ook nog prachtig weer zo te zien. Plaatsen jullie ook nog foto's van jullie huis en het ziekenhuis van Jan Willem?

Heel veel liefs en veel plezier, sterkte en wat maar verder nodig is daar.

Hans en Annette.

Mieke said...

Zie de pagina's eigen huis en tuin en aussie psychiatrist