03 May 2010

Dunk Island, de verloren hoed en het groene slijm


Wegens Labour Day weer een lang weekend en waarom dan niet even een paar dagen naar Dunk Island, een andere tropische parel in de Coral Sea, drie uur rijden ten noorden van Townsville.
Na de wat saaie rit over de Bruce Highway namen we bij Mission Beach de boot. Er waren liefst 4 passagiers (namelijk wij). Het blijft verbazingwekkend hoe dunbevolkt Australie is waardoor je de mooiste natuur voor jezelf alleen hebt. Tijdens de safety instruction viel Jan Willem's orginele Akubra hoed van het dek en na de opmerking dat hij best duur was draaide de boot tot onze stomme verbazing om en werd hij uit het water gevist! Een heftige tocht over de zee volgde met enorme golven waardoor we ons op onze banken voelden als op een rodeopaard.


Dunk Island is een prachtig groen eiland vol rainforest en mooie stranden. Het resort bleek nog mooier dan Lindeman Island en veel rustiger. Daar lekker gegeten, gevaren, wandelingen gemaakt en de kinderen met de kinderclub nog "genachtvist". De laatste ochtend stond Jan Willem vroeg op om de hike "Island Circuit" te doen. Een 10 km lange tocht door het rainforest via Coconut beach. Een trektocht door dichte begroeiing vol vlinders maar ook veel grote spinnen die hun web graag over het smalle paadje uitspanden. Met een stok voor zich om deze spinnen met web weg te maaien glibberde hij het woud door.

Toch viel er een enorme spin op zijn arm die een klodder groen slijm achter liet op zijn hand en arm! Dat was natuurlijk schrikken maar na heelhuids teruggekomen te zijn natuurlijk goed voor een sterk verhaal......









En ook op de route naar Mission Beach werd weer gewaarschuwd voor de cassowaries:


2 comments:

Anonymous said...

Hé Jan Willem,

Gaat lekker daar zo te lezen, eindelijk alles rond is ook wel lekker hoor.
Leuk om te lezen hoe het jullie vergaat en tof dat het allemaal gelukt is.
Wij zitten ook weer volop plannen te maken.
Zeg ik groet jullie alle 4 en we blijven lezen.
Un abrazo cordial van uit Spanje
André

Jan Willem said...

leuk Andre dat je het leest. Ik ben benieuwd naar je nieuwe plannen. South America?