26 December 2011

Christmas dinner 2011

























Dit jaar besloten we het Nederlandse sinterklaas over te slaan (sorry) en eens een Australische kerst te vieren. Dus met een kunstkerstboom en kadootjes under the tree.

12 December 2011

The Bower Treehouse

























Tijdens de zomervakantie  die hier maar liefst 8 weken duurt, is het inmiddels een traditie dat Jan Willem met de kinderen een aantal dagen weggaat als een short break. Wederom was de bestemming the Tablelands maar nu vooral misschien wel het mooiste treehouse van Queensland: " the Bower".

30 October 2011

Kiki's bowling & pool party


Op 10 november wordt Kiki 9 jaar en haar feestje vierden we dit weekend vast.

29 October 2011

Julatten & Cassowary Falls
























Om even aan de examenstress te ontsnappen maakte Jan Willem met Geoff een tripje naar het noorden om Julatten eens te bekijken. Julatten wordt wel gezien als een van de mooiste plaatsen om te wonen. Het ligt in de bergen midden in the rainforest, maar nog wel dicht bij zee en het mooie plaatsje Port Douglas. Daintree en Cairns zijn ook dichtbij.

09 October 2011

Flowergirl Kiki

Op 8 oktober trouwden Kim en Rob.

03 October 2011

4WD-en op het strand


Heb je een Jeep, rijd je ermee rond in de stad... Daar moest verandering in komen.

24 September 2011

Weekje Luilekkereiland


Vertrek vanuit Shute Harbour























Eind september hadden de kinderen twee weken schoolvakantie en Jan Willem een week studieverlof. Reden genoeg om erop uit te trekken naar het prachtige Lindeman Island (één van de Whitsunday Islands).

10 August 2011

Wonderful Maggie


uitzicht op Maggie Island vanaf ons balkon


Zomaar een POST over mijn (Jan Willem) favoriete plekje in Australie. Iedere ochtend sta ik hier vroeg op, rond 6.30. Heerlijk is het om vanaf het balkon naar Maggie Island te kijken en de natuur te horen wakker worden. Rechts kun je de boten voor port Townsville zien binnen komen door de Plathypus vaargeul. Lekker een kopje koffie drinken en op mijn Ipad de NL krant lezen.

16 July 2011

Help een slang op de weg!

Gedurende de 4 weken dat Mieke in Nederland was zijn Jan Willem, Justus en Kiki eens echt gaan kamperen in de ruige Outback van Queensland. Geoff ging mee als beschermheer (en ook voor de gezelligheid). Ruim 2 weken hadden we en we hebben een erg afwisselende tocht gemaakt.

29 June 2011

Winter Art School

In de 3 weken wintervakantie heeft the Townsville Grammar school een programma "art". Gedurende 3 dagen kunnen de kinderen zich uitleven in allerlei art vormen. En gezien het feit dat Justus en Kiki beide gek zijn op schilderen en knutselen is dit iets waar ze graag heen gaan. Hier zien we wat van de kunstwerken die ze hebben gemaakt.

28 May 2011

Justus 11: disco poolparty
























Vandaag was het feest. Justus vierde zijn 11e verjaardag en wat wilde hij graag: film en een disco poolparty. Nu is dat in Australie niet zo'n punt met een heerlijk zwembad en gegarandeerd mooi weer.

02 May 2011

Mieke en Jan Willem winnen the North Queensland Open!!!

Na een bloedstollende Tie Break wisten Jan Willem en Mieke de mixed doubles 5-7 in de North Queensland Open open te winnen!!

We've been to the ROCK, it's a bloody long way

Een absolute "must do" in Australie is het bezoeken van Ayers Rock, in Aboriginal taal Uluru genaamd. Vanuit Townsville een trip door de Outback van meer dan 2500 km, a bloody long way.

17 April 2011

Carin, rainforest, Great Barrier Reef and waterfalls

Afgelopen week hadden we bezoek van Carin, een goede vriendin van ons uit Bilthoven. Op Carin's verzoek had Jan Willem rondom de woorden rainforest, Great Barrier Reef, waterfall en timber een tripje uitgestippeld ten noorden van Townsville.




16 March 2011

Flying Psychiatrist





















Is er een mooiere werkdag denkbaar dan vliegen naar een koraaleiland om vervolgens in een 4 wheeldrive huisbezoeken te doen bij aboriginals.

20 February 2011

Nieuw Zeeland: kokende modder, dartelende dolfijnen en turquoise meren

Door het natuurgeweld hier nu pas een verslagje van onze vakantie in Nieuw Zeeland in januari. Op nieuwjaarsdag bracht onze vriend Geoff ons naar het vliegveld en 8 uur later (na een overstap in Sydney) landden we in Auckland.

08 February 2011

Yasi clean up

IJssalon aan The Strand
Nieuwste QLD uitdrukking


















Sinds gistermiddag hebben we gelukkig weer stroom. Alhoewel we ons realiseerden dat we echt niet mochten klagen omdat Townsville er goed vanaf is gekomen, is het toch heerlijk om na 5 dagen weer wat normaler te kunnen gaan leven.

05 February 2011

Opluchting in Townsville na YASI, de grootste cycloon die Queensland ooit getroffen heeft

Zaterdag 5 februari vanuit een Mc Donald's met electriciteit: we hebben Yasi goed doorstaan.
We hebben vanaf woensdagmiddag 12 uur een veilig onderkomen gezocht in een stevig hotel verderop in de straat waar we wonen. Mieke zou eigenlijk woendagochtend om half 12 naar Brisbane vluchten met de kinderen, maar de laatste vlucht ging om 9 uur 's ochtends en toen ging het vliegveld dicht. Het huis hadden we grotendeels "ontruimd" achtergelaten.

01 February 2011

Update Yasi

Vandaag nog meer sms'jes van de gemeente en de school en ook een telefoontje met een geautomatiseerd bericht voorafgaand door alarmgeluid. Heel geruststellend....
Ons huis staat aan de rand van het gebied dat mogelijk onder water komt te staan. Zie afbeelding hiernaast. Het ronde witte stuk aan de kust is Castle Hill, waar wij wonen. Alle blauwe gebieden kunnen onder water komen en alle mensen daar worden dan ook geëvacueerd. Morgennacht zal het op zijn ergst zijn. Het lijkt of het oog van de cycloon bij Cairns aan land gaat komen, maar wat de gevolgen voor hier zijn, weten we niet.
Hopelijk gaat de vlucht naar Brisbane morgenochtend door (bij heftige wind zal het geannuleerd worden) voor Mieke en Justus en Kiki.
Jan Willem heeft een motel geboekt.

31 January 2011

Anthony overleefd maar nu monster Yasi!!


De koers van cycloon Anthony ging de laatste 12 uur plots naar het zuiden waardoor Townsville buiten de hit zone viel van deze cycloon. Maar nu komt er een enorme cycloon richting de kust: Yasi. Mogelijk een van de grootste cyclonen die Queensland ooit getroffen heeft, categorie 5. We krijgen smsen van de lokale council, de school gaat dicht, iedereen is in een paniek. Het landelijke nieuws zendt 24 uur up dates uit. Of hij echt rechtstreeks op Townsville komt? Voor de zekerheid vliegen Mieke en de kinderen woensdagmorgen naar Brisbane. Jan Willem gaat waarschijnlijk schuilen in de lokale parkeergarage...We houden jullie op de hoogte.

28 January 2011

Cyclone Anthony nadert Townsville!!


Rond 4 am maandag (7 uur zondag NL tijd) zal er een cyclone over Townsville trekken. Zoals het er nu uit ziet gaat het oog precies over ons huis komen. Dit wordt een heftige toestand. We zijn vandaag bezig geweest om onze cyclone kit in orde te brengen want de kans dat alle electriciteit en watervoorziening uitvalt is groot en dat de wegen een aantal dagen niet begaanbaar zijn. Zondag gaan we de ramen aftapen, alle spullen zo goed mogelijk vastzetten en bedenken of we wel in ons huis durven blijven. Zoals jullie weten ligt het op een berg met uitzicht op zee, maar dat betekent dat de cyclone ook uitzicht heeft op ons.........

16 January 2011

Geen natte voeten

De afgelopen 2 weken hebben wij rondgereisd door Nieuw Zeeland, vandaar dat we niets op deze blog hebben bijgewerkt. Morgen vliegen we weer terug naar Townsville, waar geen overstromingen zijn.
Na alle bezorgde mails die we vanuit Nederland ontvingen, even een berichtje hier om te laten weten dat we niet in het overstroomde gebied zitten. We zitten honderden kilometers boven het rampgebied.