17 April 2011

Carin, rainforest, Great Barrier Reef and waterfalls

Afgelopen week hadden we bezoek van Carin, een goede vriendin van ons uit Bilthoven. Op Carin's verzoek had Jan Willem rondom de woorden rainforest, Great Barrier Reef, waterfall en timber een tripje uitgestippeld ten noorden van Townsville.












Eerste etappe was richting Daintree Eco Lodge, waar luxe houten huisjes met open veranda en buiten-bubbelbad verstopt liggen in het dichte regenwoud van Daintree National Park. Vroeg in de ochtend maakten we een boottocht op de Daintree River waar we genoten van de natuur, mooie vogels, een paar slangen en krokodillen. De rest van de dag reden we met de 4WD door het National Park tot Cape Tribulation. Af en toe uit de auto om te lunchen of een wandeling door de rainforest te maken.
Croc in the Daintree River

Volgende resort was Thala Beach Lodge. Hier verbleven we in een treehouse met uitzicht over de boomtoppen van het regenwoud en de koraalzee. Alles weer van hout in koloniale stijl gemaakt, werkelijk prachtig.





Omdat Carin dol is op duiken (Jan Willlem snorkelde) gingen we vanuit daar een dag duiken op de Great Barrier reef. Carin zag er een haai en beide natuurlijk veel koraal en gekleurde visjes.


 
 
 
 
 
 
 



Skyrail



Na heerlijk gegeten te hebben in Bistro 3 in Port Douglas en geslapen in onze boomhut nog even relaxen op het fantastische strand bij the Lodge. Hierna weer op weg nu naar Kuranda waar we eerst met de Skyrail omhoog gingen en vervolgens met het historische treintje weer naar beneden. Een fantastische Barron waterfall  vol water op het eind van the wet was onze beloning....
rainbow lorikeet



Barron Falls

No comments: