12 December 2011

The Bower Treehouse

























Tijdens de zomervakantie  die hier maar liefst 8 weken duurt, is het inmiddels een traditie dat Jan Willem met de kinderen een aantal dagen weggaat als een short break. Wederom was de bestemming the Tablelands maar nu vooral misschien wel het mooiste treehouse van Queensland: " the Bower".

Het award winnende treehouse ligt in Tirzali, aan de rand van een groot rainforest. In de rainforest leven o.a. treekangaroos, possums, pademelons, en ook enkele cassowaries.

The Bower treehouse

Het grote treehouse heeft 3 slaapkamers, een spa, een open woonkamer en een grote veranda, allemaal van timber.
Rond en op de veranda komen papegaaien en andere gekleurde vogels kijken of er wat te eten valt, wetende dat er een voederbak boven de veranda hangt. 







King parrots

schildpadden in de Tarzali river

Platypus spotting

Vanuit het huis loopt een pad door de rainforest naar de Tirzali river waar veel schildpadden en ook platypussen te bewonderen zijn. We zagen er twee (of één 2 keer).



Daarna reden we naar lake Eacham, een groenkleurig meer in een vulkaankrater waar Justus ons een Aussie meal bereidde en we even lekker zwommen.
Lake Eacham


De volgende dag bleek onze auto niet meer te starten, en moest de RACQ komen om de accu te vervangen. Daarna lekker aan het strand geluncht in Mission Beach, de Tully Gorge bezocht en wederom aan zee in Bushland Beach een steak gegeten. Heerlijk weekend gehad!

No comments: