01 February 2011

Update Yasi

Vandaag nog meer sms'jes van de gemeente en de school en ook een telefoontje met een geautomatiseerd bericht voorafgaand door alarmgeluid. Heel geruststellend....
Ons huis staat aan de rand van het gebied dat mogelijk onder water komt te staan. Zie afbeelding hiernaast. Het ronde witte stuk aan de kust is Castle Hill, waar wij wonen. Alle blauwe gebieden kunnen onder water komen en alle mensen daar worden dan ook geƫvacueerd. Morgennacht zal het op zijn ergst zijn. Het lijkt of het oog van de cycloon bij Cairns aan land gaat komen, maar wat de gevolgen voor hier zijn, weten we niet.
Hopelijk gaat de vlucht naar Brisbane morgenochtend door (bij heftige wind zal het geannuleerd worden) voor Mieke en Justus en Kiki.
Jan Willem heeft een motel geboekt.


Er liggen 5 rollen tape klaar om de ramen af te tapen. Alle losse spullen uit de keuken en woonkamer zijn verwijderd. Tuinspullen allemaal weggehaald (hadden we al gedaan uit voorzorg voor Anthony) en de ligbedden en tafel gaan straks in het zwembad. Scholen zijn definitief gesloten, ziekenhuis ook.
Wordt vervolgd.

5 comments:

Anonymous said...

Houd goede moed! Voorhands geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn..... sprak ooit een Nederlansch staatsman > Hoe dan ook: Zet hem op daar !Rogier

Anonymous said...

Veel sterkte en houdt jullie taai!
Hugo van Dijk

Anonymous said...

Wat een heftigheid daar down under, terwijl het in Nederland een beetje motregent. Dit vraagt iets van jullie survivalkunsten. Is Jan Willem nu een rampenpsychiater? Take care mate, groeten van Steven

Anonymous said...

Tot nu toe alle berichten gelezen met een dat zou ik ook wel willen gevoel. Sinds de berichten over Anthony en Yasi realiseer ik mij dat Twister kijken thuis op de bank ook niet verkeerd is!
Sterkte de komende dagen en hopelijk schrijf je je volgende bericht met verwaaide haren maar droge voeten zittend op je eigen terras.

Groet Jos

Anonymous said...

Jan Willem, Mieke, Justus en Kiki,
Heel veel sterkte in het natuurgeweld! We denken aan jullie.
Liefs,
Stijn, Saskia, Joppe, Annick en Ole