16 July 2011

Help een slang op de weg!

Gedurende de 4 weken dat Mieke in Nederland was zijn Jan Willem, Justus en Kiki eens echt gaan kamperen in de ruige Outback van Queensland. Geoff ging mee als beschermheer (en ook voor de gezelligheid). Ruim 2 weken hadden we en we hebben een erg afwisselende tocht gemaakt.

De eerste etappe was richting Lawn Hill, een groene oase in een woestijnachtig landschap zo'n 2 dagen rijden van Townsville. Lawn Hill heeft een geweldige rivier, smaragdgroen en heerlijk om in te zwemmen. Opletten wel op al het wild daar, freshwater crocs (niet gevaarlijk zolang je er niet op gaat zitten), een 6 meter lange python (kwamen we tegen op een hike) maar ook een giftige slang s'nachts lopend richting het toilet. 
kamperen aan de Lawn Hill Gorge

Bij Lawn Hill kun je miljoenen jaren oude fossielen zien.
lekker effe relaxen!

We maakten een kanotocht op de rivier en zagen er krokodillen





Na Lawn Hill gingen we via het noorden naar Normanton. Daar is de grootste krokodil ooit gevangen, meer dan 8 en halve meter lang!!!, brrrr. Hier de replica van dit monster.

Na 1 nachtje in Normanton alweer verder richting Undarra, waar we in een oude trein sliepen en aten en de kinderen ook de al eerder in deze BLOG beschreven Lava tubes konden bekijken.


Mineraalafzetting in lava tubes van Undarra

vechten met een Cassowary, we zagen er eentje lopen langs de weg. Niet deze natuurlijk.

De volgende stop was lake Tinnaroo, waar we een prachtig huis huurden met uitzicht op de lake. Het weer was wat bewolkt zodat we vooral tochtjes maakten in de omgeving.

Lake Tinnaroo vanuit ons huis

Zo bezochten we een grot met allerlei mineralen (Crystal Caves). En ook een bezoekje aan een chocoladefabriek (met proeven natuurlijk) viel in goede aarde.

Via Kuranda weer verder, hier een vlindertuin bezocht
De beroemde Ullyses vlinder

Inmiddels waren we weer terug in het regenwoud en daar "deden" we de Canopy walk. Een wandeling op grote hoogte tussen de boomtoppen van het tropisch regenwoud. Hier Kiki bij een uitzichtpunt.
Onze 2e kampeerplek was in Cape Tribulation. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat het regenwoud hier tot de zee doorloopt en we echt op 10 meter van het strand onze tenten op konden zetten. Lekker spelen op het strand maar ook wel angstvallig de kust afspeuren naar krokodillen. 





Ook maakten we een boottocht op de Coopers Creek, een rivier vlakbij de camping die werkelijk wemelt van de gevaarlijke zoutwater krokodillen. Tjong wat een kanjers.........
Kiki voordat ze de 6 meter lange krokodil zag.......

Coopers Creek



Een leguaan naast de tent





En na het toch ook wel vermoeiende kamperen nog 2 nachtjes in een geweldig "swim out your room" hotel in Port Douglas. Ook nog gezellig gegeten bij Rigo (collega van Jan Willem) en Jannemieke in Cairns.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi JW, alle goed daar. Met name de swim out your room lijkt mij wel wat! Ik ben je mailadres kwijt. Hebben een nieuwe apple en bij het omzetten ws verloren. Dus dan maar even een reactie op je web log,
groet Henny.