02 May 2011

We've been to the ROCK, it's a bloody long way

Een absolute "must do" in Australie is het bezoeken van Ayers Rock, in Aboriginal taal Uluru genaamd. Vanuit Townsville een trip door de Outback van meer dan 2500 km, a bloody long way.
Wel was dit een geweldige gelegenheid om de grootsheid van Australie te ervaren en de enorme leegte van het landschap. Uren rijden over verlaten wegen, soms alleen rood zand, wijdse horizon om je heen zonder enig teken van leven.







 
Geen tocht voor vrouwen en kinderen dus gingen Jan Willem en Geoff samen de outback in. Via Richmond, Mount Isa, Alice Springs naar Ayers Rock en vanuit daar nog 3 dagen kamperen en hiken in the West MacDonell Range.
In Camooweal sliepen we een nacht.




Devils Marbles








Na Tennant Creek kwamen we bij de Devils Marbles. Erosie zorgt voor prachtige ronde vormen van de rotsen en dit met de rode kleur met de helblauwe lucht op de achtergrond een mooi plaatje.
Op 35km van de wereldberoemde Ayers Rock ligt een andere rotspartij die eigenlijk veel mooier is dan Ayers Rock: The Olga's. Vooral door de verschillende vormen en het groen op de flanken is dit een bezoekje waard. We deden er de tocht naar de "Valley of the winds". Voortdurend werden we aangevallen door de ook wereldberoemde outback flies, die vooral het vocht van de mond neus en ogen opzoeken.
Ayers Rock met waarschuwing voor overstekende kamelen. Inmiddels 30000 kamelen bevolken deze regio

zwaar hoor

the Olga's


In Ayers Rock bleven we maar 1 nacht (veel te druk) en vervolgden onze weg naar Kings Canyon. Onze tent op the red dirt, zoals het hoort en dan hiken door de canyon.
Kingfisher in Kings Canyon

Vanuit Kings Canyon gaat er een dirt road richting Glen Helen Gorge. Deze weg gaat over "Aboriginal Land" waarvoor je een speciale permit moet kopen.
De MacDonnel Range ligt ten westen van Alice Springs. Door dit miljoenen jaren oude gebergte hebben rivieren kloven uitgesleten (Gorges) waar je in ijskoud water kunt zwemmen.

In de MacDonnell Range liggen de Ochre Pits. Aboriginals gebruikten oker om zich te beschilderen en je vindt het ook terug in hun schilderijen.
Serpentine Gorge

Vanuit onze camping site in Glen Helen Resort (stel je er niet teveel luxe bij voor) bezochten we alle Gorges. Het uitzichtpunt op Serpentine Gorge was een zware klim maar wel de moeite waard.
Ellery Creek big hole
Simpsons Gap



Geoff



No comments: