24 January 2012

Wijn & bier proeven in de Margaret River Area (WA deel 6)
























Vanuit Denham reden we weer 1100 km naar het zuiden, met een tussenstopje van 1 nacht in Mandurah, net onder Perth.
Mandurah is een leuke kustplaats waar we werkelijk zalig hebben gegeten in een restaurant aan het water. Dat is dan echt genieten omdat het menu in de Australische restaurants vaak een beetje hetzelfde is: veel steaks, de eeuwige chicken parmigiana, steeds dezelfde salades en vis en burgers....
Vanuit Mandurah was het nog maar een klein stukje rijden naar onze bestemming Yallingup in de Margaret River Wine Region. De route ernaar toe was geen straf. Wat een mooi gebied en mooie kustlijn en wat een fantastische huizen kun je daar kopen! In het Eco Yallingup Forest Resort hadden we een huisje gehuurd. Deze huisjes liggen wat afgelegen in een bos,  maar toch niet ver van verschillende dorpjes, de kust en niet te vergeten alle wijngaarden en bierbrouwerijen.







Want daar staat het Margaret River gebied voor: wijn en bier proeven en culinaire verwennerijen. Daar hebben we ons dan maar aan overgegeven, zucht.......






Het gebied doet een beetje Frans aan en je komt er de ene farm na de andere tegen, met schaapsproducten, olijfolie, fruit, wijnen of bieren.  De eerste wijngaarden werden hier pas in de 60-er jaren aangelegd maar de wijnen werden al snel internationaal bekend. Je verwacht hierbij dan ook idyllische dorpjes, maar daar zijn ze hier in AustraliĆ« niet zo goed in helaas. Wel een prachtige kust en fantastische (surf)stranden in baaien die in de meeste reisbrochures niet zouden misstaan. En dan vaak nog heel verlaten ook.






We bezochten  de Cape Leeuwin vuurtoren, gebouwd in 1895 en de grootste in AustraliĆ« (39 meter hoog). Deze staat op de meest zuidwestelijke punt van AustraliĆ«. Daar grenzen de Indian en de Southern Ocean aan elkaar. In dit gebied vestigden zich als een van de eerste gebieden van Western Australia Europeanen. Het werd eerst Leeuwins Land genoemd, naar het VOC schip "De Leeuwin" die in 1622 dit gebied aan deed.







Naast allerlei uitstapjes zoals naar Dunsborough, Margaret River, de Ngilgi Caves, Cape Naturaliste (ook weer met een vuurtoren), verschillende baaien en stranden, genoten we van de tennisbaan die bij de huisjes lag, de borrels met regionale wijntjes en kaasjes op de heerlijke veranda van het huisje, de prachtige blauwe vogeltjes en af en toe een voorbij huppende kangaroo.





1 comment:

Karin said...

Inderdaad weer zoooo herkenbaar, jullie beschrijving van Margaret River! Prachtige foto's en leuk om jullie ervaringen aan deze kant van het land te lezen!
Nog maar een paar weekjes te gaan en dan terug naar NL.....geniet ervan!
Groetjes, Karin