19 January 2012

Townsville meets Perth (Western Australia deel 1)































Twee families uit Bilthoven naar Australie geemigreerd maar wel 6000 km uit elkaar! Daarom duurde het een jaartje voordat we elkaar eens konden ontmoeten. Dat was hartstikke leuk! Op 1 januari hebben we in Fremantle (Perth) lekker samen gegeten en heel veel gekletst, lekker in het Hollands.

En de Nederlandse club was nog uitgebreider dan je op de bovenste foto ziet want Karin's broer en zus (Erik en Annette) waren op bezoek en zij waren ook van de partij. Het was een supergezellige avond!

Kiki en Meike in de eerste minuten
na elkaar 2 jaar niet gezien te hebben!












Luuk en Justus





Voor de kinderen was het ook erg leuk om elkaar weer eens te zien. Zo zit je bij elkaar in de klas op de Julianaschool, zo pak je een terrasje samen in Australiƫ!!!!











De dag erna maakten we vanuit Fremantle een boottocht op de Swan River die door Perth loopt, zodat we ook nog iets van Perth konden zien.


De tocht gaat langs allerlei woonwijken die langs de rivier gebouwd zijn, met fantastisch gelegen huizen.











De rivier is breed en er wordt veel gezeild, wat er super uitziet.
Na een korte stop bij de eindbestemming (Perth CBD) ging de tocht weer terug naar Fremantle.




Daar bezochten we het Shipwreck Museum waar een hoop te zien en te lezen is over de Nederlandse schepen die voor de westkust van AustraliĆ« zijn vergaan: de Zeewijk, De Vergulde Draeck, De Zuytdorp en niet de vergeten de Batavia.
In het museum is een stuk van de romp van de Batavia met de originele oude planken nagebouwd.
Je ziet er ook allerlei vondsten uit het wrak, en er ligt een heus skelet van een van de onfortuinlijke slachtoffers van de Batavia (vermoord op de Abrolhos Islands). Bijzonder die Nederlandse geschiedenis zo ver van huis.




De volgende dag ging onze reis verder naar het noorden naar Geraldton (met tussenstop bij The Pinnacles).

1 comment:

Mark, Karin, Luuk & Meike said...

Wat een leuke foto's over onze ontmoeting hier aan de mooie west-kust van Australie en en wat hebben we een super avond gehad!! Erg leuk verslag van jullie avonturen en veel dingen zijn voor ons ook erg herkenbaar inmiddels!
Wij gaan zeker ook nog een keer terug naar de oostkust, maar helaas zitten jullie dan alweer in Nederland.....
Tot in Bilthoven dan maar weer! Liefs, Karin