23 January 2012

Dolfijnen voeren in Monkey Mia (WA deel 5)
























Vanuit Kalbarri National Park reden we verder naar het noorden naar Shark Bay, waar we een paar nachten verbleven in Denham.





De weg daar naartoe is nogal saai, eindeloos hetzelfde landschap met een reep asfalt erdoorheen, en vooral heel verlaten. De zomervakantie filedrukte zoals we dat in Nederland kennen, is hier ver van je bed show.
Monkey Mia



Denham ligt niet ver van Monkey Mia, waar bijna elke dag wilde dolfijnen naar de kust komen om een visje te happen.
















Een grappig detail: Mieke hoorde voor het eerst van het bestaan van Monkey Mia toen ze op tv naar "Farmer wants a wife" zat te kijken (jaja: inderdaad de Australische "Boer zoekt vrouw"). Dit programma is hier in Australië wel wat functioneler dan in Nederland want het gaat hier om boeren die werkelijk in the middle of nowhere wonen en eenvoudigweg niemand kunnen ontmoeten tenzij ze enorme afstanden reizen. De boer die in Monkey Mia woonde, was overigens een pearlfarmer, apart beroep!!! De beelden van Monkey Mia en de dolfijnen zagen er zo fantastisch uit, dat het op het reisverlanglijstje kwam te staan.


Om de dolfijnen te zien, moet je wel een beetje geluk hebben, want afgelopen kerst bijvoorbeeld kwamen de dolfijnen 6 dagen op rij niet naar de kust. 's Ochtends vroeg stonden we op het strand (met nog zo'n 300 andere mensen helaas) te kijken naar deze fantastische beesten (met baby dolfijntjes), die tot vlak bij het strand komen.
















Het voeren van de dolfijnen wordt gecoördineerd door de "Department of Environment and Conservation" zodat ervoor gezorgd wordt dat de dolfijnen wild blijven en niet afhankelijk worden van het gevoerde eten. Ze krijgen dus ook maar een beperkte hoeveelheid vis. Daardoor kunnen maar een paar mensen een dolfijn voeren.  Dus hoopt iedereen naar voren geroepen te worden om een dolfijn te mogen voeren.
En....... nummer 2 van al die mensen op het strand was........ Mieke. Wat een geluk!

Kiki had wat twijfels...

Een uurtje later gingen we weer en toen was het de beurt aan Jan Willem en de kinderen! Een speciale ervaring op een bijzondere plek in Australië.











Er waren ook nog prachtige pelikanen op het strand van Monkey Mia, met 2 jonkies.




 
































Verder bezochten we in dit gebied nog Shell Beach (100 km lang) wat uit alleen maar kleine schelpjes bestaat.




En nog vele andere mooie stranden en baaien en we hadden natuurlijk al gauw het mooist gelegen terras van Shark Bay ontdekt.













Na twee dagen Shark Bay vertrokken we weer om naar de Margaret River Area (ten zuiden van Perth) te rijden.

No comments: