28 February 2010

Justus en de rambutan

Op zondagochtend is er een markt bij het winkelcentrum Willows. Een mooie kans om de lokale vruchten eens te proberen. Justus en Jan Willem gingen al vroeg op stap. Na rondgelopen te hebben over de markt hebben we van alles uitgeprobeerd. Justus at er zijn eerste rambutan (wat hij heerlijk vond) en ook dronk hij een kokosnoot leeg. Hij vond het best lekker, een beetje houtachtige kokossmaak. Jan Willem genoot nog van een Thaise Won Ton soep. Er zijn nog veel onbekende vruchten en aardappelen die we nog moeten uitproberen, de volgende keer weer.


21 February 2010

Vissen in de Ross River

Vandaag hebben Jan Willem en Justus de avondmaaltijd gevangen in de Ross River. Daarvoor moesten ze eerst een aantal krokodillen trotseren.


20 February 2010

Alligator Creek


Alligator Creek ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Townsville, in Bowling Green Bay National Park, het grootste national park tussen Bowen en Townsville. In dit National Park vind je mangroven, zoutpannen, moeras, heide en tropisch regenwoud. Het is een prachtige rit ernaartoe vanaf het moment dat je de afslag van de Highway hebt genomen en op Alligator Road zit. Op dat stuk zagen we meerdere kangaroos door de velden lopen en ze zaten ook vlak langs de weg. Helaas zie je ook regelmatig een doodgereden kangaroo langs de weg liggen.

18 February 2010

Paluma

Een dagtochtje naar Paluma National Park is tijdens de regentijd toch wel een risico. Soms vallen er plots enorme hoosbuien en dan kan er flooding ontstaan wat meestal betekent dat je ergens vast komt te zitten omdat de weg overstroomd is. Maar toch het risico genomen en het tripje gewaagd.

15 February 2010

Billabong Sanctuary

Billabong Sanctuary ligt zo'n 20 km ten zuiden van Townsville. Het is een dierentuin met Australische dieren zoals koala's, krokodillen, slangen, wombats en kangaroos.

Reef HQ Aquarium Townsville

In een van de eerste weken zijn we hiernaar toe gegaan. Dit is het grootste koraalrif aquarium ter wereld met maar liefst 2,5 miljoen liter water erin. Hier kun je zien hoe het Great Barrier Reef eruit ziet en je ziet heel veel verschillende vissen, waaronder natuurlijk ook haaien. Je kunt in een tunnel "tussen" het water staan en de vissen zwemmen dan naast en boven je.

14 February 2010

Waar we wonen

(nov. 2010: deze post is in febr. geschreven en inmiddels zijn we verhuisd)
We wonen in een wijk aan de rand van Townsville, een klein half uur rijden van de zee en dichtbij de school en het ziekenhuis waar Jan Willem gaat werken. Het huis staat op een grote lap grond met prachtige tropische bomen en planten. Het heeft een groot zwembad met bubble bad en enorme veranda's.

Deze "bird of paradise" hebben we in een pot op de veranda staan.

13 February 2010

Jan Willem, Mieke, Justus en Kiki openen deze blog




Na ruim een maand in Australie is het tijd om onze belevenissen vast te leggen op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Hopelijk gaat het lukken om hier een update te geven van ons leven in Townsville. We hebben inmiddels een huis en een auto, de kinderen zitten op school en we zijn een beetje gewend aan de hitte.