20 February 2011

Nieuw Zeeland: kokende modder, dartelende dolfijnen en turquoise meren

Door het natuurgeweld hier nu pas een verslagje van onze vakantie in Nieuw Zeeland in januari. Op nieuwjaarsdag bracht onze vriend Geoff ons naar het vliegveld en 8 uur later (na een overstap in Sydney) landden we in Auckland.

08 February 2011

Yasi clean up

IJssalon aan The Strand
Nieuwste QLD uitdrukking


















Sinds gistermiddag hebben we gelukkig weer stroom. Alhoewel we ons realiseerden dat we echt niet mochten klagen omdat Townsville er goed vanaf is gekomen, is het toch heerlijk om na 5 dagen weer wat normaler te kunnen gaan leven.

05 February 2011

Opluchting in Townsville na YASI, de grootste cycloon die Queensland ooit getroffen heeft

Zaterdag 5 februari vanuit een Mc Donald's met electriciteit: we hebben Yasi goed doorstaan.
We hebben vanaf woensdagmiddag 12 uur een veilig onderkomen gezocht in een stevig hotel verderop in de straat waar we wonen. Mieke zou eigenlijk woendagochtend om half 12 naar Brisbane vluchten met de kinderen, maar de laatste vlucht ging om 9 uur 's ochtends en toen ging het vliegveld dicht. Het huis hadden we grotendeels "ontruimd" achtergelaten.

01 February 2011

Update Yasi

Vandaag nog meer sms'jes van de gemeente en de school en ook een telefoontje met een geautomatiseerd bericht voorafgaand door alarmgeluid. Heel geruststellend....
Ons huis staat aan de rand van het gebied dat mogelijk onder water komt te staan. Zie afbeelding hiernaast. Het ronde witte stuk aan de kust is Castle Hill, waar wij wonen. Alle blauwe gebieden kunnen onder water komen en alle mensen daar worden dan ook geƫvacueerd. Morgennacht zal het op zijn ergst zijn. Het lijkt of het oog van de cycloon bij Cairns aan land gaat komen, maar wat de gevolgen voor hier zijn, weten we niet.
Hopelijk gaat de vlucht naar Brisbane morgenochtend door (bij heftige wind zal het geannuleerd worden) voor Mieke en Justus en Kiki.
Jan Willem heeft een motel geboekt.