31 January 2011

Anthony overleefd maar nu monster Yasi!!


De koers van cycloon Anthony ging de laatste 12 uur plots naar het zuiden waardoor Townsville buiten de hit zone viel van deze cycloon. Maar nu komt er een enorme cycloon richting de kust: Yasi. Mogelijk een van de grootste cyclonen die Queensland ooit getroffen heeft, categorie 5. We krijgen smsen van de lokale council, de school gaat dicht, iedereen is in een paniek. Het landelijke nieuws zendt 24 uur up dates uit. Of hij echt rechtstreeks op Townsville komt? Voor de zekerheid vliegen Mieke en de kinderen woensdagmorgen naar Brisbane. Jan Willem gaat waarschijnlijk schuilen in de lokale parkeergarage...We houden jullie op de hoogte.

28 January 2011

Cyclone Anthony nadert Townsville!!


Rond 4 am maandag (7 uur zondag NL tijd) zal er een cyclone over Townsville trekken. Zoals het er nu uit ziet gaat het oog precies over ons huis komen. Dit wordt een heftige toestand. We zijn vandaag bezig geweest om onze cyclone kit in orde te brengen want de kans dat alle electriciteit en watervoorziening uitvalt is groot en dat de wegen een aantal dagen niet begaanbaar zijn. Zondag gaan we de ramen aftapen, alle spullen zo goed mogelijk vastzetten en bedenken of we wel in ons huis durven blijven. Zoals jullie weten ligt het op een berg met uitzicht op zee, maar dat betekent dat de cyclone ook uitzicht heeft op ons.........

16 January 2011

Geen natte voeten

De afgelopen 2 weken hebben wij rondgereisd door Nieuw Zeeland, vandaar dat we niets op deze blog hebben bijgewerkt. Morgen vliegen we weer terug naar Townsville, waar geen overstromingen zijn.
Na alle bezorgde mails die we vanuit Nederland ontvingen, even een berichtje hier om te laten weten dat we niet in het overstroomde gebied zitten. We zitten honderden kilometers boven het rampgebied.