28 April 2010

Wallaman falls (kijk uit voor overstekende cassowaries)


Anderhalf uur rijden ten noorden van Townsville ligt de hoogste waterval van Australie met een "val" van 300 meter. Een goed doel om onze nieuwe 4W drive, een Nissan X-trail, eens uit te proberen omdat een deel van de weg ernaar toe onverhard is. Een prachtige rit door dicht regenwoud waar we goed moesten uitkijken geen koeien te raken (wegens de enorme bult door ons gedoopt als koemelen). Er werd gewaarschuwd voor overstekende cassowaries.

15 April 2010

Eindelijk is de registratie binnen!!!!!!


15 april 2010: de defintieve registratie is vandaag gepubliceerd op internet wat betekent dat Jan Willem vanaf nu als psychiater in Australie mag werken!! De slopende procedure van IELTS examen, solliciteren, diploma's laten vertalen, ministerie aanschrijven, formulieren invullen, afwijzingen, uitstel is tot een eind gekomen. En vooral een eind aan de onzekerheid. Tot nu toe bleef het spannend of het allemaal wel door zou gaan met werken wat bij negatieve afloop ons Australische avontuur natuurlijk als een nachtkaars zou laten uit gaan. Geen werk is geen geld en dus terugkeer naar Nederland met verlies van alle investeringen. Wat een opluchting. Het werk begint nu aanstaande maandag, de spullen zitten op het schip en zijn onderweg naar hier, het Australie avontuur krijgt een nieuw hoofdstuk........

10 April 2010

Tropical paradise at the Whitsundays


Tjonge jonge, hoe mooi kan een zee zijn? Smaragd groen gemengd met korenblauw. Eilandjes met geel witte stranden, palmbomen en papegaaien. Na ons platypus avontuur lieten we ons verwennen op Lindeman Island.









Op zoek naar de platypus

In de paasvakantie een aantal dagen "op vakantie". Dat voelt wel een beetje raar om ons paradijselijke plekje thuis achter te laten om op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen. Ons eerste deel van de trip was een bezoek aan Eungella National Park waar we een huisje haden gehuurd in "Broken River Mountain Resort". Wat bijzonder is aan dit park is vooral de platypus die hier te vinden is in een tropisch regenwoud gebied.





09 April 2010

Cyclone Ului hits the Queensland coast

Townsville ligt in een cycloongebied. Eind maart naderde cycloon Ului midden-noord Queensland wat een enorme golf van publiciteit opleverde. De krantenkoppen schreeuwden: "Monster Ului will hit the coast!".